Duyuru

Hoş Geldin ARMY

Bildirim
Ekip alımları devam etmektedir.

- [25.08.2014] Rap Monster ve SUGA'nın; TV Daily ile Danger ve BTS'in Farkı Üzerine Röportajı

Tüm Bölümler

BTS, ilk full albümü 'Dark & Wild' sayesinde hırsla diğerlerinden ayrılmaya başladılar.

BTS üyeleri albümün tamamlanmasıyla birlikte, müziksel olgunluklarını da yükselten bu albümdeki şarkıların bestelenmesinde, yazılmasında ve yapımında birebir rol aldılar. Yeni şarkıları “Danger”, onları sevmiyormuş gibi davranan bir kız arkadaşla hayal kırıklığına uğramış kalplerini ifade ediyor. Ateşli performansı ve eşsiz açılı koreografisinden şaşmayan bu şarkı sayesinde yeni bir cazibe gösteriyorlar.



Geçenlerde bir müzik programında comeback sahnelerini sergilemeden önce Rap Monster ve Suga ile görüştüğümüzde, bir albümle dönüşlerine ilişkin farklı duygularını şöyle söyleyerek ifade ettiler: “Bir sanat eseri yaptığımıza inanıyorduk. Resmi bir albüm olduğu için yetiştirmek zorundaydık. Gerçekten iyi bir sanat eseri olacağı umuduyla, üzerinde çok çalıştık ve bu birçok duyguyu içeriyor. Çıkış şarkısını ilk yaptığımızda, ‘Ne zaman bunu yazmayı bitireceğiz, düzenleyeceğiz ve yayınlayacağız?’ diye düşündük; ama göz açıp kapayana kadar showcase alanındaydık. Büyüleyiciydi.”

2013’te çıkış yapan sayısız erkek grupları arasında, BTS eşsiz renkleri ve müzikalitesi sayesinde diğerlerinden ayrıldı ve farklı bir yol çizdi. ‘Bir yıl üç ay önce çıktıklarından beri en çok neyin değiştiğini’ sorduğumda üyeler cevap vermeden önce bir süre düşündüler. “Bir şeylerin değiştiğini düşünsek bile comeback için hazırlanırken çıkış günlerimize dönmüş gibi hissettik. Muhtemelen herkes için aynı olsa da üyeler gerçekten kendine hiç kişisel zaman ayırmadan pratik yaptı ve çalıştı. Uzun süre pratik yaptığımız ve çalışmalara asıldığımız için bir şey değişmiş gibi hissettirmedi. Ne zaman bir albüm üstünde çalışsak ‘Şimdi ne göstermeliyiz’ sorusu aklımıza gelir ve yavaş yavaş yetişkin oluyormuşuz gibi hissederim.” diye ekledi Rap Monster.

Ardından şu anki hedeflerini şöyle açıkladılar;
Rap Monster: Son hedefimiz muhtemelen bir triple crown (3 müzik yayınında 1. olmak) kazanmak. Sonuçta halktan onay almak için en azından bir kere triple crown kazanmamız gerekiyor ve fandomumuz da kendine bir yer edinebilir, ayrıca insanlar kendi aralarında ‘Gerçekten harika bir grup’ diye fısıldayabilir. Şu an için listeleri hiç umursamıyoruz. Bir gün müzik listelerinde birinciliği alacak olsak bile şu an için ‘Müzik listelerinde üstlerdeysek bu iyi, değilsek de sorun değil’ diye düşünüyoruz. Bugünlerde amacımız kendi rengimizi bulmak olduğu için diğerleri gibi olmak istemedik. Listelerde iyi bir mücadele ortaya koyabilmek için önce kendi rengimizi bulmak istiyoruz, sonra bu tarzda iyi müzik yapacağız ve sonra da müziğimizi onaylayan insanlar olacak. Müzik listelerinitesiri altına girmeden diğerlerinin yapamadığı müziği yapmak istiyorum. İnsanları hedefleyen müziği yaratma konusunda yeterli güvenim olsa da tanıtım videolarımız ve Cypher’lar gibi çıkışımızdan bu yana diğerlerinden farklı şeyler yapmaya çalışıyoruz. Her zaman hayatımız hakkındaki şeylerden, 10'lu, 20'li yaşlarındaki gençlerden bahsetmeye çalışıyoruz. Böyle yönlerimizi göstererek insanları ikna etmek istiyoruz. Dünya çapındaki listelerde üstlerde bir yere ulaşan şarkılar olsa bile, müziğimiz sayesinde onları ikna etmeyi ve şarkılarımızın müzik listelerine gimesini istiyoruz. Hedefimiz halk tarafından onaylanmak ve yayınladığımız hikaye ne olursa olsun ‘Onların şarkısıysa iyidir,' dedirtebilmek.” diyerek açıkladı ve devam etti; Danger popüler bir görüntüden yoksun olsa da uzun vadede kariyerimizde gösterdiklerimize direkt baktığınızda bir hikayesi ve bir yönü var. Aniden hafif müzik ortaya koyup ağır müziği değiştirsek şimdiye kadar gösterdiklerimizle uyuşmayacağını düşünüyorum. Bu şekilde bir müziğe ihtiyacımız olduğu konusunda ısrar etmeye devam etmemizin sebebi bu ve umuyorum, insanların da bir gün bunu kabul edeceğini anlayabilirsiniz.” 


‘Dark & Wild’ albümü BTS’e liderlik eden fikre oldukça benziyor. 8. şarkıyı temel alırsak albümün ilk yarısı karanlıkken ikinci yarısı vahşi. Sadece BTS’in sahip olduğu birçok toy duygu barındırıyor. Rap Monster düşüncesini şöyle açıklıyor: “Tatlı bir hisse sahip ve gerçekten uçacakmışçasına hızlı yazdığım bir şarkı da var. Dürüst olmak gerekirse bir şarkının çok fazla düşündükten sonra yapıldığı hissiyle lekelenmesinin iyi bir şey olduğunu düşünmüyorum. 30 dakikada yazmanız gerektiği ‘Bu iyi oldu.’ diye düşündüğünüz zamanlar da vardır.”  

BTS’in bu erkek bolluğunda kendi potansiyellerini gösterebilme sebebi; önceki herhangi bir gruptan farklı müzikaliteleri yönündeki onayla birlikte kararlı yönleri ve değerleri. Bunun için Suga güvenini şöyle açıklıyor: “Toy duygular içerisindeki güçlü bir grup olduğumuza inanıyorum. Müzik yapmakta ve güçlü bir şekilde sahne sergilemekteki ana faktör doğallık olduğu için diğer gruplardan ayrıldığımızı hissediyorum. Aslında grubumuzun gerçek gücü bu değil mi?” 

‘No More Dream’ zamanlarında -Temmuz 2013- bir röportajdan “Bu yıl boyunca en çok göze çarpan grup olmak istiyoruz”, “Rookie ödülünü almak istiyoruz” diyerek hedeflerini belirleyen BTS; rookie ödülünü aldı, solo konser veriyor ve bir yılda onlara “süper rookie” adını veren güçlü bir fandoma sahip oldu. Çıkışlarındaki coşkuları daha fazla artsa ve tecrübeleri yükselse bile promosyonları sayesinde yeni neslin trend grubu olarak yükselecek BTS’in faaliyetlerini bekliyoruz.

Türkçe Çeviri: Nastia~@BTSTurkey
Eng Trans: bts-trans

Yorumlar