Duyuru

Hoş Geldin ARMY

Bildirim
Ekip alımları devam etmektedir.

- [27.02.17] Star Tuk Tuk Röportajı

Tüm Bölümler


İkinci full albümünüz WINGS’i takiben yayımlandığınız YNWA mükemmel sonuçlar aldı. İzleniminiz/tepkiniz/duygularınız farklı olmalı.
Albümlerimiz ve şarkılarımız çıktığındada hep heyecanlı hissederiz ve beklenti içinde oluruz. Aynı zamanda (öncekinden) daha iyi yapmamız gerektiğine dair sorumluluk hissederiz. Bu sefer gerçekten güzel tepkiler aldık ve iyi yol katettik. Kore müzik sitelerinde Spring Day 24 saat boyunca bir numaraydı, aklımıza gelen ilk kelime “duygulanmak” oldu.

Spring Day’in beklenilmedik şekilde hareketli bir şarkı olmadığını söyleyen tepkiler vardı.
Spring Day’i ilk kez dinleyenler Bangtan stili olmadığını düşünebilirler. FIRE, BS&T gibi hareketli şarkılar yapmış olabiliriz ama Spring Day gibi şarkılar da yayımlıyorduk. Bangtan’ın şimdiye kadar ortaya koyduğu bu stile uyuyor Spring Day. Bilhassa, üyeler kendi tecrübelerinden hareketle şarkı sözlerini yazdılar ki bu da birçok insanın duygularını paylaşan bir müzik yapmalarını sağladı.

Spring Day ve Not Today performansları sürekli gündemde.
Spring Day performansında modern dans hissi var. Lirik bir atmosferle ifade ediliyor, şarkının duygusuyla uyum içinde. Şarkı narin bir koreografi sergiliyor. Not Today için emin bir şekilde şimdiye kadar hazırladığımız en kuvvetli koreografi diyebiliriz. Kulağa tanıdık gelmeyebilir ama çağdaş dans uğraşı içinde deneysel elemanlar ile nitelendirildi.

Bangtan müthiş rekorlar kırmaya devam ediyor. Hatta Bangtan’nın tarih yazacağını/efsane olacağını söyleyenler var.
WINGS 770.000 sattı. YNWA ise önsiparişte 700.000 saattı ki bu 770.000’e çok yakın. Gerçekten şoka girdik. İnsanlar online müzik sitelerinden müzik dinliyor bu yüzden çoğunlukla fiziksel olarak albüm satın almıyorlar. Yine de bize göre güzel müzikler yapmak Bangtan’ın albümünü satın alanlara layık olmamız için tek yol. Yabancı ülkelerden de çok sevgi alıyoruz. Billboard 200 listesine ve UK listesine girmek en unutulmazlarımız. Ayrıca Spring Day, US iTunes şarkı listesinde 8. oldu. Duyduğumuza göre PSY’dan sonra US şarkı listesine giren ilk Koreli sanatçı bizmişiz. Bu kadar mutlu olmaya izin var mı, bilmiyoruz.

AX Haul’dan beri konser verdiğiniz alanlar büyüdü. Gocheok’da konser vermek çok değişik hissettirmiş olmalı.
2014’de AX Haul’de ilk konserimiz, 2015’de Olympic Park’taki Olympic Haul ve Handball Gymnasium’da, 2016’da Olympic Gymnastic Arena’da ve son olarak 2017’de Gocheok Sky Dome’da konser geçekleştirdik. Konserlerin bu şekilde büyümesini görmek gerçekten onur verici, hepsi hayranlarımız sayesinde. Bu onuru ARMY’leri ithaf etmek istiyoruz ve Bangtan’ın ARMY sayesinde var olduğuna inanıyoruz.

Bangtan’ın popülaritesindeki sır ne?
İki şeyden ötürü olduğunu düşünüyoruz. Birincisi aşama kaydetmek ve (bu şekilde) büyümek. No More Dream’den beri kendini geliştirmeyen bir üye bile yok. Çoğumuz görsel olarak kendimizi ilerlettik ama her an bir ilerleme gösterebilmek büyük ihtimalle hayranlarımıza çekici geldi. İkincisi grup içindeki kimya. Yakın zamanda “Üyelerin gruptaki en güçlü yanları ne?” gibi bir soru almıştık ve hepimiz “kimya” diye cevaplayınca çok şaşırmıştık. Bizce sürdürdüğümüz gelişme ve üyeler arasındaki kimya, bu kadar sevgi almamızın anahtarı.

Çok fazla hedefe ulaştınız ve kuşkusuz gelecekte de ulaşmaya devam edeceksiniz. Yine de hedefiniz var mı?
Bu yıl da daesang almayı istiyoruz. Eğer sıkı çalışırsak ve daesang alabilirsek bizim için bu en iyi armağan olur. US dahil bir stadyumlu dünya turu yapmayı istiyoruz. Gerçi bu fazla büyük ve imkansız bir hayal ama umarız bir gün bu hayalimizi gerçekleştirebiliriz.

TR trans&sum cr. Meri @ BTSTurkey ENG cr. bangtanitl KAYNAK BELİRTİNİZ!!!

Yorumlar