Duyuru

Hoş Geldin ARMY

Bildirim
Ekip alımları devam etmektedir.
[BILLBOARD] 16.08.16 BTS’ten Suga ‘Agust D’de Depresyondan & Şöhretin Bedellerinden Bahsediyor

[BILLBOARD] 16.08.16 BTS’ten Suga ‘Agust D’de Depresyondan & Şöhretin Bedellerinden Bahsediyor

[BILLBOARD] 16.08.16 BTS’ten Suga ‘Agust D’de Depresyondan & Şöhretin Bedellerinden Bahsediyor

[BILLBOARD] 16.08.16 BTS’ten Suga ‘Agust D’de Depresyondan & Şöhretin Bedellerinden Bahsediyor





Suga , Agust D’nin ana şarkısında güçlü bir ritim üstüne daha da güçlü bir rap yaparken “K-Pop kategorisine sığamayacak kadar büyük bedenim.” diyor.


BTS’teki grup arkadaşları ile birlikte KCON LA’de “Ateş” tükürmesinden sadece birkaç hafta sonra; Agust D, Suga’nın (Min Yoongi) kariyerinde çizdiği yolu ve yaşadığı zorlukları gün yüzüne çıkarıyor.(Ç.N: Ateş tükürmek, heyecanlı ve güçlü bir ruh halinde olmak anlamında kullanılan bir deyim. ‘Ateş’ kelimesini kullanarak şarkıları ‘FIRE’a gönderme yapmış.)Rapçi, Pazartesi günü (Kore’de Salı) yayınlanan ilk kasetinde kendinin ve K-pop endüstrisinin muhaliflerini ele aldı. Kendisi BTS’ten, Rap Monster’ın geçen sene yayınladığı RM’den sonra mixtape yayınlayan ikinci üye. 

Heyecanlı 10 parçalık Agust D doğrultusunda, Suga kariyerine yeni bir element ekledi ve BTS’in şarkı yapımında en aktif üyelerden biri olmasına rağmen, BTS ile yayınladığı şarkılardan çok farklı şeyler gösterdi. Bir K-pop idolü olarak kendini gizlemek ve eski kariyerine dikkat çekmek için mixtape'ini özellikle tersten okunduğunda doğduğu şehir “Daegu Town”u görebildiğimiz ‘Agust D’ adı altında yayınlandı. (Ç.N: Agust D, tersten ‘Dt suga’. D-town Suga olarak görebiliriz.)

Mixtape sizi havaya sokacak olan, Suga’nın başarısını güçlü bir şekilde ifade eden bir introyla başlıyor ve ana şarkı ‘Agust D’ ile devam ediyor. İki parça da James Brown’un “It’s a Man’s Man’s Man’s World” şarkısından kulağa güzel gelmesi için konulmuş parçalar içeriyor. (Agust D ayrıca Billboard’u en büyük hedeflerinden biri olarak gösteriyor.) “Give It to Me” ile devam ederken, onun başarısız olduğunu görmek isteyen insanlara saldırıyor, ilk kısmı bu şekilde olan mixtape 4. parça “skit”te biraz yavaşlıyor ve Suga dinleyiciye bunun onun müziği olduğunu, BTS’teki kimliğinden tamamen farklı olduğunu hatırlatıyor.

Agust D bu parçalardan sonra evini terk edip Seul’a giderek hayalinin peşinden koşmasını zorlaştıran depresyonun, OKB’nin (Ç.N: Anksiyete türü bir hastalık) ve sosyal fobisinin çiğ gerçekliğine geçiş yapıyor. İntiharın yaygın olduğu ve akıl sağlığı ile ilgilenmenin utanç verici bir şey olarak görüldüğü Kore’de bu kadar dürüst olmak alışılmadık bir şeyken, mixtape “The Last” ile devam ediyor, Suga’nın yardım arayışından bahsediyor ve idol olduğunu kabul edip pop endüstrisinin bir parçası olduğunu anlatıyor. Sıradaki parçası “Tony Montana”da ise beraber çalıştığı Yankie eşliğinde, bu sektörün bir parçası olmasının ve başarısının tehlikelerinden bahsediyor.

Kasetini “Dream, Reality” ve Koreli indie şarkıcısı Suran ile çalışması “So Far Away” bitiren Agust D, hayatın gerçekliği ile hayatın bir hayalden başka bir şey olmaması arasındaki çelişkiden bahsediyor ve dinleyicilerine her zaman hayal kurmalarını söylüyor.


Üzerinden bir kazanç sağlanmayacak olmasına rağmen Agust D, tamamen Suga tarafından yapıldı ve bu bilindiği gibi K-pop dünyasında alışıldık bir şey değil. Herkes için her yerde bedava yapılmasından sonra “AgustD” Twitter’da dünya gündemine girdi, “Agust D” için hazırlanan müzik videosu da çok büyük bir başarı göstererek YouTube üzerinde 12 saatte 1 milyondan fazla izlendi.

Çeviri:
bunkook @ BTSTurkey
Düzenleme: Meri
KAYNAK GÖSTERİNİZ.

Orijinal haber için tıklayın.

Yorumlar