Duyuru

Hoş Geldin ARMY

Bildirim
Ekip alımları devam etmektedir.

- [NİSAN/2015] NAVER BTS RÖPORTAJI

Tüm Bölümler



KÜÇÜK BİR ŞİRKETTEN PARLAYAN BTS DURMAKSIZIN 

BÜYÜYOR!



Oyunun kuralları adildir, ama gerçek dünyada kurallar öyle adil değildir. Ağızlarında gümüş kaşıkla doğanlar liderliği kapabilirler (Yani her şeyi ). Ama böyle bir şansa sahip olamayanlar için başlangıç çizgisinin üstünde kalabilmek bile çok zordur. Bunlar gerçekler.

Müzik sektöründe istisna yoktur. Büyük şirketlerin güçleri ile çıkış yaptıktan sonra birçok fırsat elde edilir. TV ve müzik programları kaçınılmaz. Kendilerini farklı varyete showlarında gösterebilirler. Rahatça konuşursak, bu sayede çok kısa bir zaman içinde büyük bir popülerite kazanmalarını sağlar. Başarılı olmayanı bile büyük bir şirketten olduğundan zaman içinde yükseldiğini daha da yükseldiğini görebilirsiniz. Bu konu tartışılamaz.

Buna ek olarak, erkek grubu BTS’in her adımı ilgi çekti. Üçüncü albümleri 화양연화 pt.1”  29’unda çıktı. Promosyonlarına  I NEED U ile başlayan Bangtan, çok da büyük olmayan bir şirkete mensup.  Haziran 2013’teki çıkışlarından beri olumlu bir gidişat izledi. Şimdiyse fancafeleri 100.000 kişiye ulaşmak üzere. (D/N: Çoktan aştı vuuu!)


Peki Bangtan Boys’un diğer idollerden farkı ne?

“Kendi hikayelerimiz hakkında şarkılar söylüyoruz yani biz, kendi neslimizin temsilcileriyiz.” Jin

“Açıkçası ben hep kendi yaşımız hakkında şarkılar yazmak istemişimdir.  Bu düşünceler yaşımızdan ötürü oluşuyor ve kendi hikayelerimiz hakkında şarkılar söylüyoruz.” Suga

“Neslimizin temsilcileri demek biraz abartılı olabilir ama albümümüz neslimizin ortak hikayelerini içerdiğinden  bize yakınlık duyuyorlar.” Rap Monster

İşin aslı bu kadar idolün arasından sıyrılabilmelerinin nedeni “müzik”. Üyeler şarkı sözlerini yazıyorlar ve besteliyorlar. 10’lu ve 20’li yaşların kendilerini yakın hissettiren şarkılar söylüyorlar.

Tabii ki fanlardan gelen dönüş çok coşkulu. Bu sayede Bangtan Boys Melon Music Awards, Golden Disk Awards, Seoul Music Awards ve Gaon Chart Kpop Awards'ta toplam dört rookie ödülü kazandı. Ve bir yıl sonra yeni bir trend başlatarak Golden Disk Awards’ta Bonsang ödülünü kazandılar.

“Rookie ödülleri kazanmamızın ve solo konserlerimizin üzerinden çok geçmedi. Fancafe üyeleri 100.000’i aşmak üzere, bu tür gelişmeleri bir günde elde edemezsiniz. Haziran 2013’teki çıkışımızdan beri gittikçe büyüyoruz. Buna rağmen bu gelişmelerin memnuniyet verici olduğunu söyleyemem. Her şeyimizi koyduk ve elimizden gelenin en iyisini yaptık.” Rap Monster

Onlar sürekli etkinlikler nedeniyle görünüyorlar. Bangtan Boys müzik sektöründe büyümeye devam eden şarkıcılardan. Bunlar sadece bir yıl on ay sonra elde ettikleri sonuçlar. Büyük bir şirketten olmamalarına rağmen bütün ilgi üstlerinde.

“Küçük şirketlerden birçok arkadaşımın bizim gibi olmak istediklerini duydum. Başlangıçtan beri çok fazla ilgi gördük. Daha çıkış yapmadan bile çok çalıştık ve büyüdük. Belki de iyimser olmamızdır önemli nokta.” Suga

“Lehimize ve aleyhimize olan şeyler var. Daha çıkış yapmadan ilgi gördük. Çıkış yapmamızdan hemen sonra birinci olmak güzel olurdu ama başarının tadı yavaş ve istikrarlı olduğunda çıkar. Diğer şeylerle karşılaştırıldığında, adım adım (zirveye) tırmanmak müzikte daha güçlü olabilmek için bizi şevklendiriyor.  Üyelerin arasındaki ilişki de oturur. Sonuçlara bakıldığında bizim için memnuniyet verici.” Rap Monster

Tabii ki Rap Monster dürüstçe önlerinde gidilecek daha çok yol olduğunu söylüyor.  Bu yıl zirvede olmak zorundalar şüphesiz.


Bu kadar kısa süre içinde 
Bangtan rookie ödülü, boongsang ödülü ve solo konserler ile hedeflerine ulaştılar. Yayınlarda birinci olarak özgüven kazandılar.
“Müzik programlarında birinci olmak istiyoruz bu yüzden aktivitelerimizden önce daha endişeli olacağız. Birinci olmayı dört gözle bekliyoruz (gülüşüyorlar).  Tabii ki bizim en büyük hedefimiz kendi renklerimizle ve iyi müziğimizle anılmak. Bilmiyorum ne kadar sürer ama kesinlikle biz kendine güveni tam şarkıcılar olacağız.” Suga



Rap Monster, Jin, Jimin, J-Hope, V ve Jungkook da Suga’nın sözlerine katıldı. Sonuç olarak bir kez daha müziğe dönüldü. En iyi müziği üreten Bangtan Boys 2015’te de durmaksızın büyümeye devam edecek.


                                            Türkçe Çeviri: kookiemastar 
                                                     Kaynak: btsdiary


Çevirileri, blog linki ile beraber paylaşarak kaynak gösteriniz!

Yorumlar