Duyuru

Hoş Geldin ARMY

Bildirim
Ekip alımları devam etmektedir.

- [25.03.2015] KKBOX - BTS Röportajı (Tayvan)

Tüm Bölümler

Belki Tayvanlı hayranlar ilk defa buraya gelen Bangtan’a hala biraz yabancıdırlar. Çıkış yapalı sadece yaklaşık 2 yıl oldu ve onlar 4 albüm yayınladı, ayrıca geçen sene resmi olarak bütün Asya’da promosyon yapacaklarını resmi olarak açıkladılar. Müzik sektöründeki diğer şarkıcı-dansçı idollerin aksine onlar "Hip hop benim kendi inandıklarımı söylemektir." diye vaaz veriyor. Onların çalışmaları (*şarkıları) genellikle toplum ve okul sorunları hakkında. Bu benzersiz tarzları ile çıkış yaptıkları yıl 7 çaylak ödülü almayı başardılar. Tayvan’a konser için ilk gelişleri olduğundan, yüksek derecede coşkularını sergilediler ve karşı konulamaz bir hip hop ruhu ortaya koydular.

Geç saatlere kadar pratik yapmanın sonucu  mükemmel performansları

Onlar her zaman zorluk düzeyi yüksek performanslar sergiliyorlar. Grupta 7 kişiler; bu yüzden aralarındaki sözsüz dayanışma belli ki çok önemli. Peki üyeler bu dayanışmayı nasıl geliştiriyor? J-Hope bunun sırrının 'sürekli pratik yapmak' olduğunu söyledi. Daha iyi performanslar için, bitene kadar her zaman gece geç saatlere kadar pratik yapıyorlar. Küçük grup pratiklerine ek olarak, üyeler sahneye çıkmadan önce  lider Rap Monster ile bir kez daha çalışmalarını gözden geçiriyorlar. Sürekli birlikte olduklarından, karşılıklı olarak katlanılamaz alışkanlıkları olduğunu söylediler. Hatta eğlenceli bir şekilde üyelerin çiğneme seslerini taklit ettiler. Belki de bu mükemmellik arzuları ve iyi ilişkileri sayesinde böyle ışıl ışıl performanslar yapabiliyorlardır.


Hip Hop yeni ’’beni’’ ortaya çıkarıyor

Yeni albümleri “Dark & Wild”daki üç üye tarafından yazılmış ve kaydedilmiş şarkı “Hip Hop Lover”dan bahsettiğimizde, hip hop’ın onlar için ne anlama geldiğini de sorduk.

Suga: Hiphop beni değiştirdi. Olumlu değişiklikler getirdi ve şimdiki 'beni' oluşturdu. Bu yüzden hiphop’a karşı bir şükran duygusu besliyorum. 
Rap Monster: Hiphop bir temeldir. Hip Hop her şeyin başlangıç noktasıdır.
J-Hope: Hiphop ile gruba katıldıktan sonra karşılaşmış olsam da bu deneyim yeni bir 'ben'i ortaya çıkardı; bir başka 'beni' yarattı.

Sayısız eserleri arasında hangisi Bangtan’ı en iyi temsil edebilir?
Üyeler çıkış şarkıları 'No More Dream'i seçti. Ayrıca vahşi 'Hormone War' da üyelerle uyumlu özellikleri nedeniyle onları temsil eden başka bir şarkı.

Tayvan gelmeden önce hayranlara (Tayvan'a) özgü yemekleri sordular

Tayvan ile ilgili ilk izlenimleri hakkında konuşurken, hava alanındaki hayranların sıcak karşılamasını görünce; buranın çok tutkulu, neşeli bir ülke olduğunu hissettiklerini söylediler. Jin aynı zamanda, gelmeden önce sosyal medya aracılığıyla hayranlardan lezzetli yemek önermelerini istediğini ve bu sefer tatma/deneme umuduyla önerileri bir yere yazdığını söyledi. Bir kere yemekten konuşmaya başlayınca bu adamlar duramıyor. Her üyenin lezzetli yemek gördüklerindeki ifadelerini bile gösterdiler. Röportaj sırasında buraya özgün olan 'buzlu mango', ‘sığır eriştesi’, ‘domuz bağırsaklı şehriye çorbası’ vs. gibi yemeklerin isimlerine takıldılar. Lezzetli yemekler için beklentilerini görmek kolay. Üyeler arasındaki komik etkileşimler, diğer insanların bu kardeşler arasındaki değişmeyen gerçek duyguları hakkında bir fikir sahibi olmalarını sağlıyor.

Fotoğraflar için Tıklayın

Türkçe Çeviri: Litzz@BTSTurkey
Eng. Trans: yoogamin

Yorumlar