Duyuru

Hoş Geldin ARMY

Bildirim
Ekip alımları devam etmektedir.

- BANGTAN HAKKINDA

Tüm Bölümler

Çıkıştan Önce BANGTAN

Bangtan’ın doğuşu 2010 yılındaki Hit-it seçmelerine dayanıyor. Rap Monster ve Suga bu seçmelerle gruba dahil oldu. Big Hit Entertainment erkek hip-hop grubu seçmelerini yapacağı sırada, grubun Asya’nın Black Eyed Peas’ı olacağını dile getirdi. Bu grubun seçmelerinde ana eğilim liseli rapçiler üzerine olmuştur. Bu yüzden grubun en büyüğü 92 doğumlu. 

Grubun hip-hop adına özgün yeteneklerle patlama yapması bekleniyordu, bununla birlikte kendilerinin de oluşturduğu dans koreografileriyle, dans adına yeni bir atılım yapması da beklentiler arasındaydı. Zorlu staj zamanları boyunca gruba seçilen üyeler birbirlerinin bireysel yeteneklerini geliştirmek için çoğu zaman çeşitli yarışmalar yaptılar. Çıkışlarını yapmadan önce kendilerini örnek aldıkları birçok idolün şarkısına cover yaptılar bu sayede onları bekleyen hayranlarına grubun nasıl bir tarzda ilerleyeceğini göstermiş oldular. 

BANGTAN BOYS - BTS


Bangtan Boys,  방탄소년단, BTS, Bulletproof Boy Scouts. Hepsi bu 7 kişilik hip-hop grubunu ifade eden isimler. Anlamı “Kurşungeçirmez izciler”.

BTS, ilk teaserları 26 Mayıs’ta çıkmadan önce de, yayınladıkları coverlar ve blog yazıları sayesinde hayran kazanmış bir gruptur. 12 Haziran 2013’de “2Cool 4Skool” albümünün çıkış şarkısı ‘No More Dream’i yayınlayarak resmi olarak çıkışlarını yapmış oldular. Kliplerindeki ve şarkıdaki alışılmamış ögeler, sert havaları, çaylak olmalarına rağmen çaylak gibi görünmemeleri birçok hayranın ilgisini çekti.

 İlk performanslarını -No More Dream, We’re Buletproof Pt.2, Like- 12 Haziran’da albüm tanıtımı için yapılan showcasede sahnelediler. Yazdıkları şarkı sözleri, danslarıyla ve Freestyle (doğaçlama) rapleriyle kısa sürede ilgi odağı oldular. 

12 Temmuz 2013’de birinci aylarını kutlamak için sözlerini kendilerinin yazdığı ‘Born Singer’ coverını yayınladılar. Sözleriyle yaşadıkları zorlukları, geçirdikleri değişimi anlattılar.

Çıkışı bu kadar ilgi çeken bir grup çok fazla unutulmamak için ilk mini albümleri ORUL8,2? ile çıkışlarından tam 3 ay sonra geri döndüler. Hem albümü hem de üyeleri çok daha yakından tanıtmak için SBS MTV kanalında ilk TV programları 'Rookie King' yayınlanmaya başladı. Bu promosyon döneminde ilk önce N.O daha sonra da Rise Of Bangtan ile hızla hayran kazanmaya devam etti.

2013 yılı bitmeden 14 Kasım'da ilk Rookie ödüllerini Melon Music Awards'tan aldılar ve danslarıyla, rapleriyle harika bir performans sergilediler. Bu performansı özel yapan nedenler arasında Bangtan'ın sergilediği ilk özel performans olmasının yanı sıra, Suga'nın kedi mixtape'ni sergilemiş olması ve sunbaeleri Baechigi ile birlikte sahne almaları da var. Bu ödül de dahil olmak üzere Bangtan tam 6 kez 'Yılın En İyi Çaylağı' ödülünü aldı.

2014 Şubatına gelindiğinde Bangtan artık ikinci mini albümünü yayınlamaya hazırdı. 'Okul' konsepti üçlemesinin son albümü 'Skool Luv Affair'i 11 Şubat'ta düzenlediği bir showcase'le yayınladı. Showcase'de gerçekleştirdikleri performanslar onların daha bir sene dolmadan ne kadar geliştiğini gösteriyordu. Bu albümün promosyonlarına Boy In Luv ile sert bir başlangıç yapıp ardından Just One Day'le sakin bir görünüşle tamamladılar. 

29 Mart 2014'te yarı konser-yarı sohbet tadındaki MUSTER adlı ilk resmi hayran buluşmasını gerçekleştirdiler. Toplam 13 şarkı söyledikleri; eğlencenin, coşkunun, hüznün ve sevginin hat safhalarda yaşandığı bu buluşmayla ARMYlere unutulmaz bir gece yaşattılar. 



Skool Luv Affair promosyonlarının bitmesinin ardından Bangtan yurtdışına açıldı. Önce birer ay arayla No More Dream ve Boy In Luv Japonca versiyon singlelarını çıkardı ve her iki single için de Tokyo ve Osaka da yayınlanma etkinliği düzenledi. Temmuz başında hiphop'ı Amerikalı hiphop efsanelerinden öğrenecekleri, Bangtan'ın ilk reality şovu BTS American Hustle Life'ın çekimleri için üyeler Los Angeles'a gitti ve 16 gün boyunca orada kaldılar. Amerika'dan ayrılmadan önce 150 şanslı Amerikalı hayrana ücretsiz bir konser verdiler. 

Avrupa'ya ve diğer ülkelere açılmak adına RWeL8 adındaki hayran buluşmalarını Almanya, İsveç ve Brezilya'da gerçekleştirdi. Temmuz ayı boyunca 5 ülke gezdikleri, yeni albümlerinin çalışmalarına bu ülkelerde ve hatta uçakta devam ettikleri yoğun bir dönemden geçtiler. 

19 Ağustos 2014'e gelindiğinde ise tamamı yeni şarkılardan oluşan ilk full albümleri Dark & Wild'ı harika bir showcase'le yayınlamaya hazırdılar. Yeni ve eski şarkılarını sergiledikleri bu showcasede yaptıkları açıklamalara göre Bangtan'ın artık yeni bir hedefi vardı; müzik programlarında 1. olmak. 

Eylül 2014'te üyelerin karakterlerinden esinlenerek yapılmış 'WE ON' ve 'HipHop Monster' adında iki web mangası yayınlandı. 17-18-19 Ekim'de ilk solo konserleri 'THE RED BULLET'i gerçekleştirdiler. Listesinde 24 şarkının olduğu konsere ilgilinin fazla olması sebebiyle iki günlük planlanan solo konsere bir günün daha elendi ve 3 günlük bir konser oldu. Ayrıca Kore'ye Japonya, Tayland, Singapur ve Filipinler konserlerinin de eklenmesiyle EPISODE II. THE RED BULLET konserleri bir Asya turuna dönüştü. Çıkışından sonraki 493. gününde Asya Turuna başlayarak, erkek grupları arasında en erken Asya Turuna başlayan grup oldu. 


Resmi Hayran Kulübü Adı: A.R.M.Y.
BigHit, grubun resmi hayran adının ne olacağı ile ilgili bir duyuru yayınlandıktan sonra hayranlar 1000’e yakın isim önerisinde bulundu. 9 Temmuz 2013'de bu isimler içerisinden “A.R.M.Y (Adorable Representative M.C for Youth) yani Gençliğin Sevimli Temsilcisi”nin resmi hayran kulübü adı olarak seçildiği açıklandı.




Yorumlar