Duyuru

Hoş Geldin ARMY

Bildirim
Ekip alımları devam etmektedir.

- [06.03.17] Idolator Rap Monster Röportajı

Tüm Bölümler


Soru: Billboard listelerinde rekorlar kırıyorsunuz ve Amerika turuna başlamak üzeresiniz. BTS’in bu noktada en popüler K-pop grubu olduğunu söylersek abartmış olmayız! Asya dışında bu kadar geniş bir seyirci kitlesini kendinize çekmeniz hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap: Haziran 2013’te Kore’de çıkış yaptığımızdan bu yana bestelerimizi, şarkı sözlerimizi ve rapimizi kendimiz yazıyoruz. 7 üyenin de dansta, şarkı söylemede, şarkı yazmada ve şarkı yapmada çok geliştiğini düşünüyorum. Her albümde bizim ve 20’lerinde olan yakın arkadaşlarımızın hikayeleri var – akran baskısından, okuldaki abartılan rekabetten ve günlük hayatın ruhsal meydan okumalarından bahsediyoruz. İnsanlar,  BTS’in müziğinde ne demeye çalıştığımızı hissediyorlar. 
İkincisi, bizim müziğimiz uluslararası, Batı tarzı pop ve hip-hop’ta kökleri olan uluslararası müzik. İnsanlar, çok az bir direnç ve kültürel engellerle müziğimizi dinleyebilsin diye en trend türleri yeni şarkılara uyarlamaya çalışıyoruz. BTS’in, Asya pazarı dışında bu kadar uluslararası hayran çekmesinin nedeninin bu olduğuna inanıyoruz. Ve insanların çok sevdiği BTS tarzı koreografiler tabii. Diğer K-pop tarzına benziyor ama bizimkilerin, şarkılarla hoşça uyum sağlamış hikayeleri var, son hit parçamız “Spring Day” gibi.

Soru: Wings albümünüz, son zamanlarda yayınlanan Britney Spears, Fifth Harmony ve Mariah Carey’nin albümlerinden daha fazla kopya sattı. Bazı en büyük evrensel şarkıcılardan daha fazla satacak kadar popüler olduğunuzu bilmek nasıl hissettiriyor?

Cevap: Evrensel düzeyle ‘popüler’ olarak değerlendirilmek bizim için bir onurdur. Dünya çapındaki hayranlarımıza çok minnettarız. Ayrıca bu bizim için çok heyecan verici çünkü bu popülarite her zaman daha iyi müzikle başa çıkmaya çalışan çok daha iyi şarkıcılar olmak için bizi motive ediyor.

Soru: Bazı K-pop sanatçıları resmi olarak Amerika’da çıkış yaptı ama siz Amerika’da bu kadar iyi olmanıza rağmen orada henüz çıkış yapmadınız. Bu konuda ne hissediyorsunuz?

Cevap: Binlerce hayranın şarkılarımızı Korece söylemesini ve YouTube’ta BTS videolarına heyecanla ve eğlenceyle tepki vermelerini görmek çok şaşırtıcı. BTS’in Amerika pazarındaki ününün  çoğu, hayranların müzikleri, duygularını ve düşüncelerini özgürce paylaşabildiği sosyal medyadan geliyor. Twitter ve YouTube’da aktifiz ve bu tür sosyal platformlar hayranlarımızla iletişim halinde olmamıza yardımcı oluyor. Amerika’daki başarımız hakkında mutlu olduğumuz kadar,  gerçekçi ve mütevazi olmaya çalışıyoruz çünkü ne olursa olsun hayranların bizden beklentilerinin bu olduğunu biliyoruz.

Soru: Fırsatınız olsa yeni albümünüzde hangi Amerikalı ünlüyle iş birliği yapmayı isterdiniz?

Cevap: Birsürü var. Nas, J.Cole, Eminem, Pharrell, Frank Ocean, Drake, Post Malone, James Blake, THEY.

Soru: Dedikodulara göre şirketiniz BigHit Ent. yakın zamanda yeni bir kız veya erkek grubu çıkaracakmış. Bu konu hakkında söyleyeceğiniz bir şeyler var mı? BTS’in kız versiyonunu görmek hoş olurdu!

Cevap: Buna cevap vermek aldığımız maaşımızı aşar (Güler). Yönetimimiz ve yapımcılarımız her zaman keskin tarafta durur, iyi manada tabi, ve bizi her şeyin üstünde tutarlar. Gelecekte şirket için harika planları olduğuna eminiz.  

Soru: Bu günlerde TWICE ve SEVENTEEN gibi gruplar çok popüler fakat duyunca hayranların çok şaşıracağı, hayranı olduğunuz az tanınan gruplar var mı? STELLAR ve B.A.P’ yi çok seviyoruz!

Cevap: K-popta çok yetenekli ve sıkı çalışan harika gruplar var. Tıpkı bizim şu an yaptığımız gibi,  ne yaptığını bilen ve hayallerine ulaşmaya çalışan  her grubu destekliyoruz. Idolator’den yeni çıkan grupların hepsine göz kulak olmalarını rica ediyoruz. (Idolator: Pop müzik hayranları için olan  bağımsız bir internet sitesi.)

Soru: Yoğun programınız arasında, rahatlamaya, film veya TV showları izleye zamanınız kalıyor mu?

Cevap: Pratik yapmadığımız zamanlarda, boş vaktimiz olunca evde dinlenmeye çalışıyoruz. Ve evet, bazen gece film izlemek için bazılarımız dışarı çıkıyor. En son izlediğimiz ve hepimizin sevdiği film, yönetmen Makoto Shinkai’nin animasyon filmi ‘Your Name’. Filmdeki hikaye ve sanatsal detaylara hepimiz hayran kaldık.

Soru: Son zamanlarda çok sıkı çalışıyorsunuz. Dünya turunuz bittikten sonra ara verecek misiniz veya bu yıl bitmeden hayranlar yeni şarkı beklentileri içine girebilir mi?


Cevap: Dünya turuyla birlikte önümüzdeki birkaç ay çok yoğun bir programımız var. Bu arada yeni şarkılar yazmak ve yapmak için her zaman vakit buluyoruz. Var olduğumuz sürece, sizlere daha yeni, daha iyi BTS’i göstermek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız!

Türkçe Çeviri: Hwanbyul
Kaynak için tıklayın.

BANGTAN TURKEY İÇİN ÇEVRİLMİŞTİR. İZİNSİZ VE KAYNAKSIZ KULLANMAYINIZ.

Yorumlar